بیت کوین چیست؟ ۰ تا ۱۰۰ آشنایی با ارزشمندترین ارز دیجیتال

بیت‌ کوین محبوبت‌ترین و باارزش‌ترین ارز دیجیتال در دنیا می‌باشد. این ارز در سال ۲۰۰۸ توسط فردی ناشناس به جهان معرفی شد. این سیستم پولی به صورت غیرمتمرکز عمل کرده و هیچ واسطه‌ای برای انجام معامله در آن وجود ندارد. در زمینه تولید و انتشار آن هیچ نهاد واسطه‌ای دخالت ندارد و تنها از سوی کاربران کنترل می‌شود.

با ظهور بیت‌کوین رویای سیستم پولی دیجیتال محقق شد و انقلاب مالی در جهان صورت گرفت. هدف از ایجاد این ارز دیجیتال بالا بردن امنیت مبادلات پولی و حفاظت از حریم خصوصی افراد بود. به خاطر شهرتی که این ارز دیجیتال در جهان به دست آورده است بسیاری می‌خواهند درباره آن اطلاعاتی کسب نمایند.

اگر سؤالاتی در زمینه این‌که بیتکوین چیست؟ راه استخراج و نگهداری از آن چگونه است؟ چگونه می‌توان این ارز دیجیتال را خرید و فروش کرد و از آن کسب درآمد نمود؟ دارید بهتر است با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

معرفی بیت‌کوین

بیت‌کوین یک نمونه از ارزهای دیجیتال می‌باشد که کاربران به مانند پول رایج در کشورها از آن برای انجام دادن معاملات مالی استفاده می‌نمایند. البته باید توجه داشت که پول رایج هر کشوری را نهادهای مالی و دولت آن کشور ایجاد کرده‌اند و پشتوانه‌هایی مانند نفت، گاز و طلا دارند. در حالی‌که این ارز دیجیتال از سوی هیچ دولتی ایجاد و تنظیم نمی‌شود و فقط دارای پشتوانه عمومی می‌باشد و در بین کاربران مقبولیت دارد.

اعتبار آن از طریق گسترش استفاده از این فناوری در معاملات افزایش می‌یابد. این‌که مردم تصمیم می‌گیرند از بیتکوین در معاملات خود استفاده نمایند، در اعتبار و پشتوانه آن اثر گذار است. این سیستم پولی به وسیله هزاران رایانه در سراسر جهان کنترل می‌شود. این رایانه‌ها که به آن‌ها نود (Node) گفته می‌شود نسبت به یکدیگر هیچ برتری ندارند و تنها بلاکچین که پایگاه داده‌های بیتکوین می‌باشد را ذخیره کرده‌اند.

ارز دیجیتال بیتکوین توسط الگوریتم ریاضی ایجاد شده است و به طور غیرمتمرکز در بلاکچین وجود دارد و به صورت همتا به همتا (P2P) عمل می‌نماید. در این ارز دستگاه‌های محاسباتی غیر از کار تولید، وظیفه ذخیره و نگهداری تراکنش‌های کاربران را نیز بر عهده دارند. ارز دیجیتال (BITCOIN) یک فناوری رمزنگاری شده می‌باشد که بر اساس بلاکچین ایجاد شده است که در آن کنار ایجاد شفافیت در شبکه، کاربران از حریم خصوصی برخوردار می‌باشند. در واقع با وجود ان‌که این امکان برای کاربران فراهم شده است که در شبکه ناشناس باقی بمانند در عین حال به تمام جزئیات تراکنش‌ها دسترسی دارند و می‌توانند این اطلاعات را مشاهده نمایند.

بلاکچین بیتکوین مثل یک دفتر کل در بانک کار می‌کند ولی شفاف و غیرمتمرکز می‌باشد و هر کاربری نسخه‌‌ای از این دفتر را دارد. عملکرد این سیستم پولی به این صورت است که مردم مانند بانک عمل کرده و بدون مراجعه به نهاد مالی و بانکی به صورت مستقیم با یکدیگر معامله می‌کنند. هر فردی در هر جایی از این جهان می‌تواند این نرم‌افزار را در کامپیوتر خود راه‌اندازی کند و جزء این شبکه شود.

تاریخچه بیت‌کوین

در تاریخ ۳۱ اکتبر سال ۲۰۰۸ میلادی مقاله‌ای با عنوان بیتکوین سیستم پولی الکترونیک همتا به همتا منتشر شد. این ایده که برای همه عجیب می‌آمد توسط فردی ناشناس که خود را ساتوشی ناکاموتو معرفی می‌کرد، مطرح شد. هنوز مشخص نشده است که ساتوشی ناکاموتو که خالق و ایده‌پرداز سیستم پولی همتا به همتا بوده است، یک گروه و یا فقط یک نفر بوده و هویت واقعی آن معلوم نیست.

ساتوشی ناکاموتو از سال ۲۰۰۷ میلادی بر روی شبکه (BITCOIN) کار می‌کرد. وی در تاریخ ۱۸ آگوست سال ۲۰۰۸، وب‌سایتی به آدرس www.Bitcoin.org  را خرید و در روز ۳۱ اکتبر با انتشار مقاله‌ای ابتکار خود در عرصه سیستم پولی را به جهان معرفی نمود. مقاله ساتوشی ناکاموتو که وایت پیپر (White Paper) و در ۹ صفحه ارائه شده بود، خبر از راه‌اندازی پولی جدیدی می‌داد که به صورت الکترونیکی بود.

تفاوتی که این پول جدید با پول‌های الکترونیکی قبل از خود داشت این بود که به صورت همتا به همتا (Peer to Peer) انجام می‌شد. در این ایده جدید که جالب به نظر می‌رسید تراکنش‌ها بدون دخالت دولت‌ها، سیستم‌های مالی و بانک‌ها صورت می‌گرفت. در واقع این ارز دیجیتال بعد از آن که در سال ۲۰۰۸ امریکا دچار بحران مالی شد به وجود آمد. این ارز تلاش بر آن داشت که فارغ از بحران‌های اقتصادی دولت‌ها و بانک‌ها ارزش دارایی کاربران خود را حفظ کرده و در صورت امکان افزایش دهد. ناکاموتو در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹ میلادی توانست نخستین بلاکچین را استخراج نماید.

در برابر این نوآوری جدید دو سؤال عمده مطرح بود. یکی این‌که افراد چگونه می‌توانند به یکدیگر اعتماد نمایند و دوم این‌که فردی دو بار پول خرج می‌کند را چگونه می‌توان برطرف کرد؟ ساتوشی ناکاموتو برای برطرف کردن مشکل اول امضاء دیجیتال (Digital Signature) را ایجاد کرد. ناکاموتو درباره مسأله دوم این توضیح را داد که در تبادلاتی که در شبکه بیتکوین صورت می‌گیرد از تکنولوژی بلاکچین که فناوری پیشرفته و جدید می‌باشد، استفاده می‌شود.

در تکنولوژی بلاکچین که براساس الگوریتم ریاضی طراحی می‌شود از رمزنگاری استفاده می‌شود. از همین رو برای ایجاد دستکاری در آن باید از دستگاه‌هایی که توان محاسباتی بالایی دارند، استفاده نمود و به راحتی نمی‌توان در این سیستم تغییر ایجاد کرد. در سال ۲۰۱۰ ساتوشی ناکاموتو اعلام کرد که می‌خواهد روی پروژه دیگری کار کند و دیگر با پروژه بیت‌کوین همکاری نمی‌کند.

این سیستم پولی از سال ۲۰۱۳ به عنوان یک رمزارز برتر در جهان شناخته شد. همان‌طور که گفته شد تاکنون هویت اصلی ساتوشی ناکاموتو مشخص نشده است و طی این سال‌ها افراد زیادی ادعا کرده اند که خالق این ارز دیجیتالی جدید می‌باشند. به همین خاطر جامعه بیتکوین اعلام کرده است در صورتی می‌توان ادعای فردی مبنی بر این که ساتوشی ناکاموتو را پذیرفت که کلید خصوصی یک کیف پول به ارزش یک میلیون بیت‌کوین که متعلق به ناکاموتو می‌باشد را داشته باشد و بتواند تراکنش ارسال نماید. این کیف پول از سال ۲۰۰۹ به تاسوشی منتسب بوده و سال‌ها است که تراکنشی از آن آدرس‌ها ارسال نشده است.

نحوه عملکرد بیت‌کوین

ارز دیجیتال بیت‌کوین که یکی از بهترین ارز دیجیتال در دنیا است، از یک کلید عمومی که رمزنگاری شده و به آن «آدرس عمومی» گفته می‌شود، استفاده می‌کند. این سیستم پولی دیجیتال به صورت همتا به همتا بوده و از طریق الگوریتم «اثبات کار» تراکنش‌ها را تأیید و ذخیره می‌کند. در واقع از طریق این سیستم پولی مقداری ارز از یک آدرس عمومی به آدرس دیگری منتقل می‌شود و در قبال آن از کاربران کارمزد کمی دریافت می‌شود.

استخراج کننده‌ها که به آن‌ها ماینر(Miner) گفته می‌شود در کنار تأمین امنیت شبکه رمزارز، تراکنش‌های انجام شده را در بلاکچین ثبت می‌نمایند. تراکنش‌ها در «بلاک» ثبت و ذخیره شده و وارد پایگاه داده بیتکوین می‌گردد. هر زمان که ماینری بلاکی را استخراج می‌کند، بیت‌کوین جدیدی ایجاد و به عنوان پاداش به ماینر انتقال می‌یابد.

هر تراکنشی که در شبکه (BITCON) انجام می‌شود به اطلاع تمام کاربران می‌رسد و به این طریق امکان آن‌که ارزی دو بار خرج شود، وجود نخواهد داشت. پس از آن‌که تراکنشی به وسیله نودهای شبکه تأیید شد، مهر زمان به آن تعلق می‌گیرد. طی این زمان اطلاعات تراکنش به صورت کامل در بلاکچین ثبت و ذخیره می‌گردد.

هر تراکنشی براساس قدرت پردازش کامپیوتری ثبت می‌شود. به این قدرت ثبت «اثبات کار» گفته می‌شود. از طریق قدرت پردازش کامپیوتری شبکه پرداخت قابل اعتماد و سریعی ایجاد می‌شود و هر فردی قادر است از آن استفاده نماید.

طریقه نگهداری بیت‌کوین

برای آن‌که بتوان از ارزهای دیجیتال به مانند اسکناس نگهداری کرد، راهکاری در نظر گرفته شده است. ارزهای دیجیتال نیز به مانند اسکناس‌ها دارای کیف پول مخصوصی می‌باشند. با توجه به آن‌که رمزارزها به صورت دیجیتالی هستند بنابراین کیف پول آن‌ها نیز به صورت دیجیتالی می‌باشد. کیف پول‌های دیجیتالی که برای رمزارزها در نظر گرفته شده‌اند دارای دو کلید به صورت خصوصی و عمومی می‌باشند.

کلید عمومی در کیف پول دیجیتال مثل کد ۱۶ رقمی کارت‌های بانکی عمل می‌کند و کلید خصوصی نیز همان رمز دوم کارت می‌باشد. همان‌طور که دارندگان کارت بانکی می‌بایست رمز دوم خود را حفظ و نگهداری کنند و آن را در اختیار دیگران قرار ندهد، این مسأله در مورد کلید خصوصی کیف‌های پول دیجیتال نیز صادق است. اگر کسی از کلید خصوصی کیف پول شما اطلاع داشته باشد در واقع به بیتکوین موجود در آن دسترسی دارد.

کیف‌های پول (BITCOIN) دو نوع می‌باشند:

  • کیف پول دیجیتالی که صرافی به کاربران می‌دهد و کلید خصوصی کاربران نزد صاحب صرافی است
  • کیف پولی که کاربر کلید خصوصی آن را دارد

واقعیت این است که بیتکوین در جایی ثبت و نگهداری نمی‌شود. در واقع تراکنش‌ها در شبکه بلاکچین ذخیره می‌شوند. موجودی کاربر مجموعه خروجی تراکنش‌ها می‌باشد که اصطلاحاً خروجی خرج نشده (UTXO) گفته می‌شود.

مزیت‌های بیت‌کوین

تراکنش‌های معتبر پیش از آن‌که به بلاک اضافه شوند به ممپول (Mempool) منتقل شده تا در آن‌جا به وسیله ماینر (Miner) به بلاک افزوده شوند. به کاربرانی از طریق کامپیوترهای خود معاملات را تأیید و از شبکه محافظت می‌نمایند، ماینر گفته می‌شود. در حقیقت ممپول به مانند یک اتاق انتظار عمل می‌کند که تراکنش‌ها در آن‌جا منتظر تأیید و افزوده شدن به بلاک می‌باشند. تراکنش‌ها تا زمانی که تعداد آن‌ها به حدی برسد که بتوانند به بلاکچین اضافه شوند در ممپول می‌مانند.

زمانی‌که تراکنش‌ها به مقدار لازم رسیدند به تأیید اعضای شبکه رسیده و به بلاکچین افزوده و ذخیره می‌شوند. تمام کاربران می‌توانند نسخه‌ای از این بلاکچین داشته باشند و جزئیات تراکنش‌ها را مشاهده کنند. این مسأله مزیت‌هایی برای بیتکوین دارد. یکی از مزیت‌ها امنیت آن می‌باشد. اگر کاربری بخواهد تغییری در شبکه ایجاد کند، کاربران دیگر متوجه آن شده و جلوی دستکاری گرفته می‌شود. مزیت دیگر شفافیت شبکه (BITCOIN) می‌باشد. به خاطر شفافیت این شبکه از انجام تخلفات جلوگیری می‌شود.

یکی از چالش‌های مهم در سیستم‌های ارز دیجیتال این است که اطمینان داشته باشیم که فردی یک مقدار پول معین را برای سرمایه‌گذاری و یا پرداخت بیش از یک بار خرج نکرده باشد. در واقع برای سرمایه‌گذاری و پرداخت دیجیتال پول خود را کپی نکرده باشد. این نوع از کلاهبرداری در سیستم‌های مالی تحت عنوان دابل اسپند (Double Spending) و یا دو بار خرج کردن شناخته می‌شود.

در ارز دیجیتال بیتکوین برای آن‌که معامله‌ای صورت بگیرد می‌بایست تمام افرادی که در شبکه حاضر هستند آن را تأیید نمایند. از همین رو نمی‌توان پول را کپی کرده و آن را دو بار خرج کرد. در این سیستم پرداخت‌ها غیرقابل برگشت هستند و نسبت به روش‌های خرید و فروش سنتی کمیسیون کمی وجود دارد. همچنین در ارزهای دیجیتال به خاطر آن‌که به وسیله دولت‌ها کنترل نمی‌شوند و تعدا آن‌ها ثابت می‌باشد، تورم وجود ندارد.

مزایای بیت کوین

ویژگی‌های بیت‌کوین

ارزهای دیجیتال که (BITCOIN) یکی از آن‌ها می‌باشد ویژگی‌های خاصی دارند که باعث شده است این سیستم پولی در برابر پول‌های رایج که پشتوانه دولتی و بانکی دارند مانند ریال، دلار، پوند و غیره از اعتبار بیشتری برخوردار باشند. برخی از ویژگی‌های این سیستم خرید و فروش دیجیتال عبارتند از:

غیرمتمرکز بودن

غیرمتمرکز بودن به معنای توزیع گسترده می‌باشد و نهاد مشخص و واحدی ندارد. زیرساخت این تکنولوژی برای عرضه و تولید و ایجاد امنیت به هیچ نهاد متمرکزی مثل دولت‌ها، مؤسسات مالی و بانک‌ها وابسته نمی‌باشد.

در این سیستم پولی برای انجام معاملات نیازی به واسطه نیست و به خاطر عدم وجود قوانین سختگیرانه و نهادهای نظارتی انجام دادن معامله راحت‌تر از معامله در بازارهای سنتی صورت می‌گیرد شبکه این ارز دیجیتال به صورت عمومی بوده و همه افراد در سراسر جهان می‌توانند از طریق کامپیوتر به این شبکه متصل شده و یک نسخه از آن را داشته باشند.

در واقع این سیستم پولی به صورت غیرمتمرکز و توسط کاربران شبکه اداره و مدیریت می‌شود. بیتکوین به صورت متن باز می‌باشد و تمام کاربران می‌توانند جزئیات تراکنش‌ها را مشاهده نمایند. در صورتی که نیاز به ایجاد تغییراتی برای مدیریت بهتر این سیتم باشد از افراد شبکه رأی‌گیری کرده و در صورت تصویب تغییرات اعمال می‌شود.

عرضه محدود

عرضه محدود از دیگر ویژگی‌های این رمزارز می‌باشد. بیتکوین به شکلی طراحی و برنامه‌نویسی شده که حداکثر ۲۱ میلیون واحد آن را می‌توان منتشر کرد. به این معنی که بعد از آن‌که تعداد واحدهای تولید شده به ۲۱ میلیون رسید، بیت کوین دیگری تولید نخواهد شد. در واقع این که دولت‌ها بی‌رویه پول چاپ می‌کنند که باعث کم شدن ارزش پولی ملی کشورها و تورم می‌شود، از دغدغه‌های اصلی ساتوشی ناکاموتو بود به همین خاطر در عرضه (BITCOIN) محدودیت در نظر گرفت.

عدم امکان جعل شدن

بلاکچین که پایگاه داده بیتکوین می‌باشد یک دفتر کل توزیع شده است و هر عضوی می‌تواند نسخه‌ای از آن داشته باشد. هر یک از اعضاء به این دفتر کل توزیع شده دسترسی دارند و در هر زمان که در شبکه تراکنش جدیدی انجام می‌شود و بلاکی به بلاکی‌های قبلی اضافه می‌شود، تمام کاربران نسخه خودشان را بروزرسانی می‌کنند

. از طریق این تکنولوژی در این سیستم پولی امکان ایجاد تغییرات و جعل کردن اطلاعات وجود ندارد. هر زمان که کسی بخواهند تراکنش جعلی انجام داده و در دفتر کل توزیع شده تغییری ایجاد نماید، می‌بایست این تغییرات را در تمام نسخه‌ها اعمال کند که امکان‌پذیر نمی‌باشد.

جابه‌جایی آسان

کلید دسترسی در بیت‌کوین که در بلاکچین قرار گرفته است یک کلید خصوصی می‌باشد که رمزنگاری شده است و مثل رمز حساب‌های بانکی می‌ماند. کاربران می‌توانند کلید خصوصی خودشان را در کیف پول خود به صورت نرم‌افزاری بر روی کامپیوتر و یا موبایل خود ذخیره نمایند و یا این‌که به شکل سخت‌افزاری بر روی فلش نگهداری نمایند.

حتی می‌توان این کلید خصوصی را بر روی برگه‌ای یادداشت کرد و یا به حافظه خود سپرد. از این طریق در هر جایی که دسترسی به اینترنت داشته باشید به شبکه بیتکوین خود متصل شده و می‌توانید با کم‌ترین کارمزد خرید و فروش انجام داده و دارایی خود را به هر کجا که بخواهید با خود ببرید.

انجام تراکنش به صورت نیمه‌ناشناس

عناصر هر (BITCION) از مقدار بیتکونی که منتقل می‌شود و فرستنده و گیرنده تشکیل شده است. در تراکنش‌هایی که صورت می‌گیرد تنها نشانی کیف پول فرستنده و گیرنده در دفتر کل توزیع شده ثبت می‌شود و اطلاعاتی که بیانگر هویت آن‌ها می‌باشد، درج نمی‌شود.

به همین خاطر تراکنش‌هایی که از طریق این سیستم پولی انجام می‌شود به صورت نیمه‌ناشناس صورت می‌گیرد. تمام بیتکوین‌های منتقل شد بین گیرنده و فرستنده را می‌توان ردیابی نمود ولی نمی‌توان به هویت کسانی که این انتقال‌ها را انجام داده‌اند، دست یافت.

برگشت ناپذیر بودن تراکنش‌ها

همان‌طور که قبل گفته شد شبکه بیتکوین توسط نهاد و فرد مشخصی اداره نمی‌شود  بلکه به وسیله هزارن کامپیوتر در سرتاسر جهان مدیریت می‌شود. به همین خاطر وقتی در این شبکه تراکنشی ذخیره شد، برای هیچ کس این امکان وجود ندارد که بتواند آن تراکنش را بازگرداند و یا لغو کند.

اگر فردی مقداری بیتکوین به آدرس کیف پولی اشتباهی ارسال نماید، امکان برگشت آن وجود ندارد مگر در صورتی که گیرنده آن طی تراکنش دیگری این جابه‌جایی را انجام دهد. در حقیقت برگشت‌ناپذیر بودن تراکنش‌ها به این دلیل طرح‌ریزی شده که امکان دو بار خرج کردن و تقلب را از بین ببرد.

انواع تراکنش در سیستم بیت‌کوین

تراکنش‌های بیت‌کوین را براساس مقدار ورودی و خروجی به چند نوع می‌توان تقسیم کرد که عبارتند از:

تراکنش با یک ورودی و خروجی(SISO)

تراکنش‌هایی با یک ورودی و خروجی از ساده‌ترین تراکنش‌ها در شبکه بیتکوین می‌باشند. در این نوع از تراکنش‌ها، فرستنده از یک کیف پول خاص (UTXO) که خروجی تراکنش آن خرج نشده است تحت عنوان ورودی استفاده می‎نماید و تمام ارزش این کیف پول را به کیف پول گیرنده تحت عنوان خروجی منتقل می‌کند.

تراکنش با یک ورودی اما چند خروجی(SIMO)

تراکنش‌هایی که به صورت (SIMO) انجام می‌شوند یک ورودی دارند ولی از چند خروجی تشکیل شده‌اند. در این نوع از تراکنش‌ها فرستده از یک کیف پول خاص (UTXO) برای ورودی استفاده می‌کند اما مقدار آن را به چند خروجی منتقل می‌نماید و هر مقدار به کیف پول گیرنده مشخص شده انتقال می‌یابد.

تراکنش با چندین ورودی و تنها یک خروجی(MISO)

در این نوع از تراکنش که چند ورودی و فقط یک خروجی وجود دارد فرستنده در کیف پول خود چند (UTXO) را با یکدیگر ترکیب کرده تا بتواند مبلغ مورد نظر برای انجام تراکنش را داشته باشد ولی تمام ارزش و دارایی خود را از طریق یک خروجی به کیف پول گیرنده انتقال می‌دهد.

تراکنش‌های با چندین ورودی و خروجی(MIMO)

در تراکنش‌هایی با چندین ورودی و خروجی فرستنده برای آن که ارزش دارایی خود را بالا ببرد، از کیف پول با ترکیب چند(UTXO)  استفاده می‌کند و همچنین کل مقدار بیتکوین خود را در چند خروجی تقسیم می‌نماید که متعلق به همان کیف پول و یا گیرنده‌های گوناگون می‌باشند.

تراکنش (COINJOIN)

این نوع از تراکنش‌ها تکنیکی است که به وسیله آن می‌توان حریم خصوصی را گسترش داد. این نوع تراکنش از چند شرکت‌کننده تشکیل می‌شود. در نوع تراکنش (COINJOIN) ورودی و خروجی شرکت‌کننده‌ها در یک تراکنش واحد ترکیب می‌شود. در این نوع از تراکنش‌ها ممکن است چندین ورودی و خروجی وجود داشته باشد. شرکت‌کنندگان از این طریق می‌توانند برای آن‌که مسیر تراکنش صورت گرفته را مبهم نمایند وجوه را با هم ترکیب کنند و به این صورت حریم خصوصی را گسترش دهند.

 طریقه خرید و فروش بیت‌کوین

سیستم پولی (BITCOIN)  ارزی دیجیتال در بستر شبکه بلاکچین می‌باشد. بهترین و منطقی‌ترین روش برای خرید و فروش در این شبکه از طریق آنلاین است. البته باید در نظر داشت که به طرق مختلف می‌توان بیتکوین خرید و فروش کرد و هر فردی راه خاصی را ترجیح می‌دهد.

برای آن که بتوان خرید و فروش این رمزارز را به درستی انجام داد می بایست با روش‌های خرید و فروش آن آشنایی داشت. در ادامه طریقه خرید و فروش این ارز دیجیتال را بررسی می‌کنیم.

خرید از طریق صرافی‌های داخل کشور

کاربران ایرانی می‌توانند از طریق صرافی‌هایی که مورد تأیید پلیس فتا بوده و پلتفرم‌های معاملاتی در این زمینه به خرید و فروش ارز دیجیتال بپردازند. دقت نمایید که صرافی و پلتفرم معاملاتی که انتخاب می‌نمایید، معتبر باشند و مجوز فعالیت داشته باشند.

خرید از طریق صرافی‌های خارج کشور

از روش‌های مرسوم در زمینه خرید فروش بیتکوین، انجام این کار از طریق صرافی‌های فعال در حوزه ارز دیجیتال خارجی می‌باشد. با توجه به آن‌که استفاده از این نوع سیستم پولی در معاملات در سراسر دنیا رو به گسترش می‌باشد در سال‌های اخیر نیز بر تعداد صرافی‌های فعال در این حوزه نیز افزوده شده است.

البته باید توجه داشت که پیدا کردن صرافی معتبر خارجی دشوار می‌باشد چون به خاطر تحریم‌ها امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال توسط ایرانیان به سختی صورت گرفته و دارای محدودیت است. در مواقعی نیز شاهد آن هستیم که حساب ایرانی‌ها را مسدود می‌کنند. بسیاری از صرافی‌های خارجی به خاطر تحریم‌ها از ارائه خدمات به کاربران ایرانی اجتناب می‌نمایند. توصیه می‌شود پلتفرم معاملاتی خود را هوشیارانه انتخاب نمایید زیرا اگر حساب شما بلوکه شود دیگر به دارایی خود دسترسی نخواهید داشت.

خرید بیتکوین از اشخاص حقیقی

از آن‌جا که این سیستم پولی به صورت فرد به فرد یا همان همتا به همتا می‌باشد بعضی از افراد ترجیح می‌دهند ارز مورد نیاز خود را از یک شخص حقیقی خریداری نمایند. در این روش خرید و فروش بیت‌کوین احراز هویت صورت نمی‌گیرد و کارمزد انجام آن برای انتقال لحظه‌ای ارز بالا می‌باشد. از همین رو کمتر از

این روش استقبال می‌شود و استفاده از آن رو به کاهش است.

راه‌های کسب درآمد از شبکه بیت‌کوین

به روش‌های گوناگونی می‌توان از بیتکوین کسب درآمد نمود. البته باید در نظر داشت که برخی از راه‌های کسب درآمد از این ارز دیجیتال کم سود بوده و برخی دیگر سوداور می‌باشند. کاربران برای آن‌که بتوانند از این سیستم پولی کسب درآمد نمایند نیاز به دانش و تخصص لازم در این حوزه و کسب تجربه دارند. بعضی از راه‌های کسب درآمد از شبکه بیتکوین عبارتند از:

استخراج بیت کوین

از بهترین راه‌ها برای کسب درآمد از این رمزارز استخراج آن می‌باشد. استخراج از طریق برنامه‌های کامپیوتری انجام می‌شود و بستگی به قدرت پردازش آن دارد. در این روش کاربران ظرفیت سی‌پی‌یو کامپیوتر خود را در اختیار شبکه قرار می‌دهند و از شبکه پاداش دریافت می‌نمایند. ماینر یا استخراج‌کننده به شبکه بیتکوین متصل می‌شود  و عددی را که شبکه برای بلاک مورد نظر معین کرده است را پیدا می‌کند. هر کدام از ماینرها که بتوانند این عدد را زودتر پیدا کنند از شبکه پاداش می‌گیرد.

کامپیوترهای زیادی در سراسر جهان به این شبکه وصل هستند و کاربری که قدرت محاسباتی کامپیوتر وی بالا باشد شانس بیشتری برای برنده شدن و دریافت پاداش دارد. بعضی از کاربران که از دانش و تجربه کافی برخوردار می‌باشند برای آن‌که شانس خود را افزایش دهند چند قدرت محاسباتی را با یکدیگر ترکیب نموده و مجموعه‌ای به نام «استخر استخراج» ایجاد می‌نمایند.

دستگاه‌های کامپیوتری که در مجموعه استخر استخراج به یکدیگر وصل شده‌اند واحدی تحت عنوان «ماینینگ» را به وجود می‌آورند. زمانی‌که این استخر بلاک استخراج می‌کند و پاداش دریافت می‌کند آن را براساس قدرت محاسباتی اعضا میان آن‌ها تقسیم می‌کند. افرادی که سرمایه زیادی دارند مزرعه استخراج به وجود می‌آورند تا بتوانند قدرت محاسباتی را افزایش بدهند. مزرعه استخراج از بیشمار دستگاه‌های استخراج با قدرت محاسباتی بالا تشکیل شده است. از دو طریق می‌توان استخراج را انجام داد:

روش ماینینگ شخصی

در این نوع روش استخراج ماینینگ انفرادی انجام می‌گیرد. اگر فردی بخواهد به صورت انفرادی استخراج انجام دهد می‌بایست هزینه خرید و نگهداری کردن از تجهیزات، هزینه تعمیر تجهیزات و هزینه برق و موارد دیگر را در نظر بگیرد.

 روش ماینینگ ابری

در این روش استخراج نیازی به نصب تجهیزات به صورت نرم‌افزاری و یا سخت‌افزاری نیست. افراد با حداقل هزینه می‌توانند در استخراج رمزارزها مشارکت نمایند.

برای آشنایی با تون کوین روی لینک کلیک کنید.

ترید بیت‌کوین

انجام معاملات در کوتاه مدت و تردید کردن از روش‌های کسب در‌آمد از این سیستم پولی می‌باشد. تریدرها با در نظر گرفتن نوسانات بازار کسب درآمد می‌کنند. در این روش می‌بایست از دانش و تخصص لازم برخوردار بوده و با بازار آشنایی داشته باشید و روش‌های فاندامنتال و تحلیل تکنیکال را بدانید. هر چند ریسک این روش بالا است اما تریدرهای بسیاری توانسته‌اند از این طریق سود زیادی کسب کنند.

خرید و سرمایه‌گذاری بلند مدت

از راه‌های کسب درآمد از بیت‌کوین خرید و نگهداری آن در بلندمدت می‌باشد. برای خرید این سیستم پولی می‌توانید به یک کیف پول معتبر و یا صرافی فعال در حوزه ارز دیجیتال مراجعه نمایید و مقدار بیتکوین مورد نظر را خریداری کنید. بعد از آن ارز خریداری شده را نگهداری نمایید و وقتی قیمت‌ها رشد کرد، برای فروش آن اقدام کنید.

در این روش کسب درآمد ممکن است برای سال‌ها ارز خریداری شده را نگهداری کنید و نیازمند صبر بسیاری است اما سودآوری آن زیاد می‌باشد. در روش سرمایه‌گذاری بلندمدت برای آن‌که تشخیص بدهید چه زمانی برای ورود به بازار و کسب درآمد مناسب می‌باشد می بایست با تحلیل تکنیکال آشنایی داشته باشید.

تولید محتوا در حوزه بیت‌کوین

کسانی که به حوزه رمزارزها و دنیای کرپتو علاقه دارند، از طریق تولید محتوا در این حوزه می‌توانند کسب درآمد کنند. میزان درآمد افراد از طریق تولید محتوا در حوزه بیتکوین به دانش و تخصص فرد بستگی دارد. سایت‌های گوناگونی در حوزه رمزارزها فعالیت دارند که با افرادی که به این حوزه علاقه دارند برای تولید محتوا همکاری می‌کنند. این روش کسب درآمد کم ریسک می‌باشد.

کسب درآمد از طریق بازی

برخی از افراد از طریق بازی‌های کریپو کسب درآمد می‌کنند. این نوع بازی‌ها متنوع بوده و افراد با انجام این کار می‌توانند غیر از لذت، کسب درآمد نیز کنند. بازار این نوع بازی‌ها دارای میلیاردها دلار صرفه اقتصادی است. توکن‌های بعضی از بازی‌های محبوب نظیر اکسی اینفینیتی (AXIE INFINITY)و کریپو بلیدز(CRYPTO BLADES) را می‌توان تبدیل به بیتکوین کرد و با سود مناسبی به فروش رساند.

برای آشنایی با سندباکس روی لینک کلیک کنید.

تبلیغات

در این روش کسب درآمد فرد به صرافی ارز دیجیتال مراجعه کرده و برای تبلیغ محصولی را انتخاب می‌نماید. سپس لینک این محصول را در فضاهایی مانند فیسبوک، اینستاگرام، وبلاگ شخصی و جاهای دیگر تبلیغ می‌کند. هر ثبت نامی که از طریق این لینک صورت بگیرد، مقداری ارز دیجیتال بیتکوین به فرد تبلیغ کننده متعلق می‌گیرد. این روش نیاز به  صرف زمان زیاد دارد اما ریسک آن پایین است.

کشت سود

از راه‌های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال نظیر بیت‌کوین، کشت سود می‌باشد. با استفاده از این روش می‌توان از طریق قراردادهای هوشمند دارایی خود را به دیگری منتقل کرده و در قبال آن ارزهای دیجیتال دریافت نمود. از انواع کشت سود که می‌توان به آن اشاره کرد تأمین نقدینگی می‌باشد که در استخرهای بازارگردانی که به صورت خودکار است از آن استفاده می‌شود.

قرض و وام دادن ارز دیجیتال

یکی از راه‌های کسب درآمد از سیستم پولی بیتکوین وام دادن آن است. در این روش هر چند امکان کسب درآمد بالا است اما ریسک‌پذیری آن زیاد می‌باشد. تضمینی برای آن‌که وام‌گیرنده به تعهد خود عمل کرده و ارز دریافتی و سود آن را باز ‌گرداند، وجود ندارد و حتی ممکن است سرمایه فرد از بین برود.

تعیین قیمت بیت‌کوین

یکی از سؤالات مهم که ذهن کاربران را به خود مشغول می‌کند این است که قیمت بیتکوین بر چه اساسی تعیین می‌شود. در پاسخ به این پرسش باید گفت که عوامل گوناگونی در تعیین قیمت این ارز دیجیتال اثرگذار هستند و تقاضا و عرضه‌ای که در بازار برای این سیستم پولی وجود دارد از عوامل مهم در تعیین قیمت آن می‌باشد.

عوامل دیگری نظیر هک شدن صرافی‌های ارز دیجیتال، ممنوع شدن خرید و فروش ارز دیجیتال در کشوری، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشور امریکا، بلایای طبیعی و یا همه‌گیری بیماری خاص مانند کرونا، خرید با حجم بالا به وسیله شرکتی بزرگ و معروف و عوامل دیگری می‌توانند در تغییر قیمت بیتکوین اثر بگذارند و قیمت آن را بالا و یا پایین بیاورند.

 رویکرد ایران در قبال بیت‌کوین

از مهم‌ترین مسائلی که در حوزه رمزارزها مطرح می‌باشد و جنجال‌آفرین بوده قانونگذاری در این حوزه می‌باشد. هر کشوری رویکرد متفاوتی نسبت به حوزه ارزهای دیجیتال داشته و قوانین مختلفی در این باره وضع شده است. برخی از دولت‌ها به مانند ایران هنوز در این زمینه اقدامی انجام نداده‌اند و به حوزه قانونگذاری در این زمینه ورود نکرده‌اند.

در حال حاضر در ایران استخراج بیکوین به صورت قانونی انجام می‌‍شود. استخراج‌کننده با کسب مجوز از وزارت صنعت می‌توانند دستگاه‌های استخراج را به داخل کشور وارد کنند. ماینرها برای استخراج این رمزارز در کنار دریافت مجوز از وزارت صنعت می‌ایست از اداره برق منطقه‌ای که قرار است استخراج در آن‌جا صورت بگیرد نیز مجوز دریافت نمایند. هر چند که استخراج این رمزارز در ایران قانونی می‌باشد ولی قوانین مربوط به معاملات سیستم‌های پولی دیجیتال با ابهامات زیادی به لحاظ قانونی روبرو می‌باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تیر سال ۱۳۹۸ این خبر را داد که کمیسیون اقتصادی دولت موافقت کرده و صنعت کریپوکارنسی رسمیت یافته است. ولی این‌که ارزهای دیجیتال در ایران قانونی شوند، هنوز در هاله ابهام قرار دارد. از همین رو صرافی‌های حوزه ارزهای دیجیتال براساس ماده دوم قانون مربوط به مجازات عمومی فعالیت می‌کنند. به موجب این ماده قانونی تا وقتی که فعالیتی جرم محسوب نشده است، از لحاظ قانونی انجام آن مانعی ندارد.

آینده پیش روی بیت‌کوین

ارزهای دیجیتال دریچه‌ای جدید را به روی دنیای تکنولوژی گشودند و در زمینه فناوری‌های مالی انقلابی عظیم ایجاد کردند. در دنیای پیش رو که تکنولوژی و فناوری مهم‌ترین مسأله بوده و حرف اول را خواهد زد، سیستم‌های پولی دیجیتال نیز به نیاز اصلی جامعه تبدیل می‌شوند. همان‌طور که امروزه به خاطر وجود کارت‌های بانکی از پول نقد در معاملات بزرگ و خرید و فروش‌های کوچک استفاده می‌شود، می‌توان این نتیجه را گرفت که جهان به سوی دیجیتالی شدن می‌رود و رمزارزهایی مانند بیتکوین نقش بسزایی در زمینه ایفا خواهند کرد.

از همین رو سرمایه‌گذاری در حوزه (BITCOIN) می‌تواند روشی مناسب برای کسب درآمد در آینده باشد. البته برای آن‌که در بازار رمزارزها که بسیار پر نوسان است به خوبی کسب درآمد نمایید می بایست از دانش و تخصص لازم در این حوزه برخوردار بود. با به کارگیری دانش و تجربه می‌توانید دریابید که چه نوع استراتژی معاملاتی کوتاه مدت و یا بلندمدت برای شما جهت فعالیت در بازار بیتکوین مناسب است.

البته سرمایه‌گذاری در این حوزه خطراتی نیز دارد که می‌بایست از آن‌ها آگاه بود و تلاش کرد با کسب تجربه و دانش تصمیمات درست گرفت. از جمله خطراتی که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد، عبارتند از:

  • پر نوسان بودن بازار ارزهای دیجیتال
  • محیط نظارتی نامشخص
  • بیتکوین از طرف شرکتی که از سرمایه‌داران اوراق بهادار حمایت می‌کند و شرکت بیمه‌گر سپرده فدرال تاکنون بیمه نشده.
  • هر چند هک کردن بیتکوین امکان‌پذیر نیست ولی صرافی‌های نامعتبر را می‌توان هک کرد.
  • اگر اطلاعات مربوط به کلید خصوصی جهت دستیابی که بیت‌کوین خود را از دست بدهید امکان دارد دیگر نتوانید به دارایی خود دسترسی یابید.
  • پرداخت بیتکوین به صورت برگشت‌ناپذیر انجام می‌شود و اگر اشتباهی در ارسال صورت بگیرد امکان بازگشت دارایی خیلی کم است. تنها در صورتی که گیرنده بخواهند این برگشت انجام می‌شود.

خلاصه مقاله بیت‌کوین

در این مقاله تلاش بر آن بود که به سؤالات مطرح شده درباره این‌که بیتکوین چیست و چگونه عمل می‌کند؟ راه‌های خرید و فروش و کسب درآمد از آن پاسخ داد. این سیستم پولی یکی از انواع رمزارزهای دیجیتال می‌باشد که به صورت همتا به همتا عمل می‌کند. به عبارتی در این سیستم معاملات به صورت فرد به فرد انجام می‌شود و نیاز به هیچ نهاد کنترل‌کننده و واسطه‌ای نظیر دولت و بانک نیست.

بیت کوین بر بستر شبکه بلاکچین با الگوریتم «اثبات کار» قرار دارد. برای آن‌که بتوان در شبکه بلاکچین فعالیت انجام داد می بایست ماینرهایی جهت استخراج بلاک وجود داشته باشند. هر ماینری که در شبکه فعالیت کند و بلاک جدیدی ایجاد نماید، به آن پاداش تعلق می‌گیرد که به صورت بیتکوین می‌باشد.

در دنیای آینده ارزهای دیجیتال نقش مهمی ایفا خواهند کرد. از همین رو دولت‌ها نیز سعی بر آن دارند الزاماتی برای خرید و فروش به صورت دیجیتال وضع نمایند. در ایران نیز هنوز قانون مشخصی درباره خرید و فروش ارزهای دیجیتال وضع نشده است اما معاملات بیتکوین به صورت قانونی انجام می‌شود زیرا تاکنون جرم محسوب نشده است. البته بسیاری از کاربران به خاطر تحریم‌ها برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال از طریق صرافی‌های خارجی با مشکلاتی روبرو هستند.

به این مطلب امتیاز دهید.
این مقاله را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
سوالات متداول
آیا بیت کوین قانونی است؟

قوانین مربوط به بیت کوین در هر کشور متفاوت است. در برخی کشورها، بیت کوین قانونی است، در حالی که در برخی دیگر ممنوع یا محدود است. در حال حاضر در ایران خبری در جهت غیر قانونی بودن بیت کوین در دسترس نیست.

مانند هر سرمایه گذاری دیگری، بیت کوین نیز با ریسک همراه است. قبل از سرمایه گذاری در بیت کوین، تحقیقات خود را انجام دهید و از خطرات مرتبط با آن آگاه باشید.

بیت کوین اولین و مشهورترین ارز دیجیتال است و به عنوان پدر ارزهای دیجیتال شناخته می شود. سایر ارزهای دیجیتال که به آنها آلت کوین (Altcoin) نیز گفته می شود، از بیت کوین الهام گرفته شده اند و ممکن است ویژگی ها و عملکردهای متفاوتی داشته باشند.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x